:
1-1- اهداف طرح
بررسی اثرات ، شیر با ماده خشک بالا بر عملکرد ومتابولیتهای خونی گوساله های شیرخوار
بررسی اثرات مخلوطی از گیاهان دارویی بر عملکرد و متابولیتهای خونی گوساله های شیرخوار
بررسی اثر متقابل شیر با ماده خشک بالا و مخلوطی از گیاهان دارویی بر عملکرد و متابولیتهای خونی گوساله های شیرخوار
2-1- فرضیه های پژوهش
استفاده از شیر با ماده خشک بالا منجر به عملکرد گوسالهها می شود.
استفاده از گیاهان دارویی در شیر منجر به بهبود عملکرد گوسالهها می شود.
افزودن گیاهان دارویی به شیر منجر به ایجاد یک پروفایل متابولیکی مطلوبتر در گوساله های شیرخوار می شود.
فصل دوم: بررسی منابع
1-2- مقدار مواد مغذی مورد نیاز گوساله های جوان
از زمان تولد تا شیرگیری (برای استفاده از خوراک خشک)، گوساله تحت تغییرات زیاد فیزیولوژیکی و متابولیکی است[157]. در مرحله پیش از نشخوار کنندگی، هضم و متابولیسم مشابه هضم و متابولیسم حیوانات غیر نشخوارکننده در بسیاری از جنبههاست. از این رو، مقدار مواد مغذی مورد نیاز در جیره غذایی به بهترین طریق با جیره های مایع پرکیفیت فرموله شده از منابع کربوهیدراتها، پروتئینها و چربیهایی که به طور موثری هضم میشوند تامین میشوند. بحرانی ترین دوره، 2 تا 3 هفته اول زندگی است ، که طی آن زمان سیستم گوارش نابالغ است اما به سرعت با توجه به ترشحات هضمی و فعالیت آنزیمی توسعه مییابد[157, 36]. گوساله های پرورش یافته
خرید اینترنتی فایل کامل :
به غیر از تولید گوشت سفید، بایستی برای مصرف خوراک خشک در سن پایینتر جهت تحریک توسعه یک شکمبه فعال تشویق شوند. توسعه بافت اپیتلیال شکمبه ای که مسئوول جذب اسیدهای چرب فرار است بستگی به حضور اسیدهای چرب فرار، به ویژه بوتیرات دارد[131]. ترکیب شیمیایی و شکل فیزیکی خوراک آغازین خصوصیات مهمی هستند[163]. خوراک آغازین بایستی از لحاظ کربوهیدارتهای به سهولت قابل تخمیر به طور نسبی بالا باشد اما برای تقویت تخمیر مورد نیاز جهت رشد مناسب بافت شکمبهای از لحاظ الیاف قابل هضم نیز بایستی کافی باشد[29, 165, 58]. در این مرحله شکمبه و جمعیت میکروبی نابالغ [5, 6] و قابلیت هضم شکمبه ای سلولز محدود است[167]. در نتیجه علف خشک بلند به اندازه کنسانتره، در توسعه شکمبه فعال موثر نیست و مقدار انرژی قابل متابولیسم مصرفی را در گوساله های جوان محدود میسازد[146]. علف خشک بلند تا زمان پس از شیرگیری نباید به گوسالهها داده شود[146, 114, 36]. با وجود این، اندازه ذرات کافی خوراک آغازین – چه به صورت حبه شده، آسیاب شده یا بافتدار شده برای پیشگیری از توسعه غیر طبیعی و کراتینه شدن پرزهای شکمبه و برای پیشگیری از گیرکردن ذرات ریز بین پرزها مهم است [96, 58, 19]. با توجه به مقدار مواد مغذی مورد نیاز گوساله، 3 مرحله توسعه در مورد وظایف گوارشی شناسایی شده اند[30]: مرحله خورانیدن مایع، در این مرحله مواد مغذی ضروری مورد نیاز به وسیله شیر یا مواد جایگزین شیر تامین میشوند. کیفیت این خوراکها به وسیله ناودان مری فعال حفظ می شود، که خوراکهای مایع را به طور مستقیم به طرف شیردان می فرستد بنابراین از تجزیه میکروبی در نگاری – شکمبه در امان میماند[106]، مرحله انتقال، جیره مایع و جیره آغازین هر دو در تامین مقدار مواد مغذی مورد نیاز گوساله سهیم هستند. مرحله نشخوارکنندگی، گوساله مواد مغذی خودش را از خوراکهای جامدو از طریق تخمیر میکروبی در نگاری-شکمبه به دست میآورد.