:
جدول 1-1: تولیدات جهانی روغن ماهی و برخی از روغنهای گیاهی از سال 1980 تا 2006 (بر حسب هزار تن) (Turchini etal.,2009)
خرید اینترنتی فایل کامل :
2006 | 2005 | 2000 | 1995 | 1990 | 1985 | 1980 | سال/منابع روغن |
988 | 1054 | 1307 | 1307 | 1412 | 1481 | 1217 | روغن ماهی |
36733 | 33733 | 25594 | 25594 | 11020 | 6832 | 4543 | روغن نخل |
35187 | 33575 | 21743 | 21743 | 16097 | 13974 | 13382 | روغن سویا |
18340 | 16205 | 14496 | 14496 | 8160 | 6066 | 3478 | روغن کلزا |
11094 | 9661 | 9808 | 9808 | 7869 | 6564 | 5024 | روغن آفتابگردان |
با توجه به اینکه صنعت آبزی پروری روندی کاملا صعودی را طی میکند و روز به روز میزان تقاضا به پودر ماهی و روغن ماهی افزایش می یابد. نهایتاً برای پایداری این روند باید چاره ای اندیشید تا رشد و توسعه این صنعت با رکود مواجه نشود و منابع دریایی نیز به خطر نیفتاده و برای آیندگان حفظ گردد.
در این تحقیق اثرات جایگزینی روغن ماهی و پودر ماهی با منابع گیاهی در تغذیه ماهی قزلآلای رنگینکمان بر شاخص های رشد و کارایی تغذیهای، ترکیب شیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب بافت عضله، فعالیّت آنزیمی دستگاه گوارش، فاکتورهای خونی، پاسخ ایمنی و مقاومت در برابر استرس اکسیژن مورد بررسی قرار میگیرد. امید است نتایج آن مورد استفاده مراكز علمی و پژوهشی، دانشگاه ها، سازمانها و دستگاه های اجرایی خصوصاً سازمان شیلات ایران و بخشهای دولتی و خصوصی تكثیر و پرورش ماهی قزل آلا قرارگیرد.